Reactie

Bondscoach Letland looft Oranje: 'Nederland is dominante ploeg in deze groep'

Bondscoach Letland looft Oranje: 'Nederland is dominante ploeg in deze groep'

09-10-2021 08:56

De Letse bondscoach Dainis Kazakevics hoopte lang op een stunt tegen het Nederlands elftal, maar zag hoe het voorin misging voor zijn ploeg. Letland kreeg kansen om Oranje pijn te doen in de slotfase, maar liet dat na.

In de blessuretijd van de wedstrijd kwam Letland nog dichtbij de gelijkmaker, maar Justin Bijlow reageerde attent na een poging van SC Cambuur-spits Roberts Uldrikis. "In een duel met Nederland krijg je maar een paar momenten om te scoren. Op die momenten waren we niet koelbloedig genoeg, dat was teleurstellend", zo vertelt Kazakevics op de persconferentie na de wedstrijd.

Letland voerde het strijdplan tegen Oranje goed uit, zo vond Kazakevics. "We hadden verwacht dat Nederland veel balbezit zou hebben. We wisten ze, voor mijn gevoel, echter goed naar de zijkanten te dwingen. We speelden gedisciplineerd tegen een sterk Nederland."

De bondscoach van Letland doet er niet veel later nog een schepje bovenop. "Nederland is de dominante ploeg in deze groep. Als we bijvoorbeeld kijken naar het balbezit in onze wedstrijd tegen Turkije, dan was het niet zo dat zij zoveel balbezit hadden. Maar we kozen er niet bewust voor om zo weinig aan de bal te komen. Dat lag vooral aan de kracht van de tegenstander", zo sluit Kazakevics af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!