Nieuws

Eis van OM blijft staan: Promes kan tot twee jaar celstraf worden veroordeeld

Eis van OM blijft staan: Promes kan tot twee jaar celstraf worden veroordeeld

5 juni - 15:14

De strafeis van twee jaar cel tegen Quincy Promes blijft staan. Dat maakt het Openbaar Ministerie maandag bekend in de rechtbank in Amsterdam, waar de zaak werd hervat. De 31-jarige speler van Spartak Moskou was ook dit keer niet aanwezig.

Promes wordt verdacht van poging tot zware mishandeling. De aanvaller stak zijn neef in de knie op een feest dat in de nacht van 24 op 25 juli werd gehouden. Het OM zou eigenlijk in maart al uitspraak doen, maar heropende de zaak omdat er extra bewijsstukken werden geleverd. Vandaag is er besloten dat er op 19 juni uitspraak zal worden gedaan.

Promes, die toen in dienst was van Ajax, wordt naast zware mishandeling nog voor andere criminele activiteiten verdacht. Zo zou hij betrokken zijn geweest bij het binnensmokkelen van een partij van 1300 kilogram cocaïne. Ook deze zaak wordt vandaag verder behandeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!