Nieuws

Kritische Van Hanegem: 'Ten Hag werkt toch niet bij Brighton of Sunderland?'

Kritische Van Hanegem: 'Ten Hag werkt toch niet bij Brighton of Sunderland?'

05-06-2023 13:33

Willem van Hanegem vindt dat Erik ten Hag te veel respect had voor Manchester City, de tegenstander in de finale van de FA Cup. De ex-speler van Feyenoord zag onder meer hoe de manager van Manchester United naar zijn collega Pep Guardiola 'sprintte' na de wedstrijd.

Manchester United verloor zaterdagmiddag met 2-1 van stadgenoot Manchester City. Hierdoor greep de ploeg van Ten Hag naast de FA Cup. Volgens Van Hanegem was de Nederlandse manager wel heel nederig. 'Erik ten Hag noemt City 'de allerbeste ploeg van de wereld'. Dat vind ik overdreven. Allereerst hoeft Ten Hag zich niet zo piepklein te maken. Hij sprintte ook naar Guardiola om hem uitgebreid te feliciteren', schrijft de voormalig Oranje-international in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Waarom zo nederig?', vervolgt Van Hanegem. 'Hij werkt toch niet bij Brighton of Sunderland? Hij verliest van Manchester City omdat keeper David de Gea weer eens blundert. In de laatste minuut raken ze nog de lat. Ten Hag, die het redelijk heeft gedaan in zijn eerste seizoen in Manchester, had rustig kunnen zeggen dat het verschil niet zo groot was.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!