Gemakkelijke zege Vitesse op amateurs: ploeg is kwartfinalist in bekertoernooi

18-01-2022 21:51 Laatste update: 22:10

Vitesse heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale in de strijd om de KNVB Beker. De Arnhemmers waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor de amateurs van DVS '33 Ermelo, waar ex-profvoetballer Stef Nijland in de spits stond een sterke wedstrijd speelde.

Het duurde tot de 22ste minuut voordat de score werd geopend. Een goede actie van man in vorm Loïs Openda werd bekroond door Daan Huisman, die de bal op fraaie wijze in de lange hoek schoot. De ploeg van trainer Thomas Letsch wist de score in de tweede helft te vergroten. Een fraai wippertje van Openda zorgde voor een verdubbeling van de marge.

In de eerste helft waren de amateurs nog dicht bij een doelpunt geweest toen aanvaller Ali Akla de bal nipt voorlangs schoof. In de slotfase liet Letsch jongeling Gyan de Regt nog debuteren voor de hoofdmacht, een week nadat hij zijn contract bij de Arnhemmers verlengde.

In het restant van de wedstrijd wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen. Met een uitblinkende Nijland in de gelederen kan de Derde Divisionist terugkijken op een prima wedstrijd, waarin het een monsterscore wist te voorkomen. Vitesse is dankzij de overwinning kwartfinalist in het bekertoernooi.