Reactie

Zlatan being Zlatan na aankondiging pensioen: 'Zelfs god is vandaag verdrietig'

Zlatan being Zlatan na aankondiging pensioen: 'Zelfs god is vandaag verdrietig'

05-06-2023 11:13

Zlatan Ibrahimovic kondigde zondagavond aan dat hij per direct is gestopt met voetballen en deed dat onder andere met een bijzondere speech. De Zweed deed zoals gewoonlijk weer aan zelfverheerlijking en deerde hier en daar wat sneertjes uit.

Ibrahimovic, de spits die tot zijn 41 jaar op het veld stond, betrad het veld na afloop van de wedstrijd tussen AC Milan en Hellas Verona. De uitsupporters besloten om hem uit te fluiten en daar maakte hij meteen op geheel eigen wijze korte metten mee. "Jouw me maar uit. Dit is jullie moment, want jullie kunnen nu even mij zijn."

Zlatan moest de nodige traantjes wegpinken tijdens zijn afscheid, maar op de persconferentie was dat niet meer het geval. "Ik wil alle journalisten bedanken voor jullie geduld, zonder mij gaan jullie minder werk krijgen. Toen ik deze ochtend opstond, regende het. Ik zei tegen mezelf: zelfs God is vandaag verdrietig."

Ibrahimovic deelt ten slotte nog een opvallend detail. Helemaal niemand wist tot aan het laatste moment dat hij zou stoppen met voetbal. "Zelfs mijn familie wist niet dat dit nu zou gebeuren. Ik voelde me net een zombie. Ik had de club alleen gezegd dat we iets moesten doen voor de laatste wedstrijd, maar ook zij wisten niet dat ik zou stoppen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!