Reactie

Alderweireld komt woorden tekort na titeltreffer: 'Echt een legendarisch moment'

Alderweireld komt woorden tekort na titeltreffer: 'Echt een legendarisch moment'

4 juni - 22:27
1

Toby Alderweireld is in de wolken na zijn treffer die Royal Antwerp de titel bezorgde. De verdediger komt naar eigen zeggen 'woorden tekort' voor het moment dat voor altijd de Belgische geschiedenisboeken in zal gaan.

In minuut negentig kreeg Alderweireld de bal voor zijn voeten op de zestien van KRC Genk. Op dat moment waren zij nog kampioen, maar de Belgische mandekker haalde verwoestend uit waardoor de titel vanaf dat moment in bezit van Antwerp was.

"Ik kom woorden tekort voor dat moment. Het is legendarisch, echt een legendarisch moment", begint Alderweireld tegenover VRT. De verdediger straalt. "Ik heb er echt geen woorden voor. Deze club heeft zwarte sneeuw gezien. Om nu onderdeel te zijn van deze club en ploeg. Nog nooit in de geschiedenis hebben ze de dubbel gepakt. Daar maak je nu deel van uit. De fans verdienen het zo erg, ik ben super blij."

Op moment van scoren blijkt dat Alderweireld niet zo goed wist hoe blij hij kon zijn, vanwege de tussenstand op het andere veld van Union Sint-Gilloise. "Ik wilde rennen maar wist niet hoeveel het bij Union stond. Misschien vierde ik wel terwijl zij (Union, red.) voor stonden", vervolgt de verdediger, die zijn ploeg vervolgens nog één keer prijst. "Soms heb je niet de beste spelers nodig, maar dan doe ik onze ploeg tekort. We hebben wilskracht, het team en de fans. Daar kom je ver mee."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s