Reactie

Van Bommel vol ongeloof na bizarre titelontknoping: 'Spelers zaten er doorheen'

Van Bommel vol ongeloof na bizarre titelontknoping: 'Spelers zaten er doorheen'

04-06-2023 21:51

Mark van Bommel heeft zondagavond met afstand het mooiste moment uit zijn trainerscarrière meegemaakt. De Nederlandse oefenmeester zag zijn Royal Antwerp FC in de slotfase kampioen van België worden door een wereldgoal van Toby Alderweireld. Het is perfecte afsluiting van een voor Antwerp moeilijke week.

"Dit is ongelofelijk", begint Van Bommel na afloop bij Ziggo Sport. "Na de 1-2 van Genk zetten we het om, naar iets wat we getraind hebben. Een soort scenario. Daardoor kregen we grip op de wedstrijd en we wisten dat we een goal moesten maken. Als hij er dan zo in gaat..."

Dat het kampioenschap op de laatste dag wordt binnengesleept is mooi, maar Antwerp had het een week eerder al af kunnen maken tegen Union. "Als je zag wat er vorige week gebeurde in de kleedkamer, het stadion en de stad: ik heb het er echt moeilijk mee gehad. Als trainer moet je het goede voorbeeld geven, maar dat kan niet. De spelers zaten er helemaal doorheen. Nu zijn we donderdag weer gestart en heb ik de selectie een filmpje van het stadion van Brugge laten zien. Dat is eigenlijk de motivatie die je moet hebben. Als je dan zo'n goal maakt, is de factor geluk ook 99."

Van Bommel benadrukt hierna nogmaals dat zijn ploeg mentaal nog niet op volle kracht was door het averij van een week geleden. "Nee, absoluut niet. Je traint op donderdag, vrijdag en zaterdag en dat wordt het gevoel steeds beter. Maar het is nog steeds niet top, daar moet je gewoon heel eerlijk in zijn."

"Mijn vrouw, oudste zoon en dochter zijn nu thuis. Ze zijn niet naar het stadion gekomen. Kom maar heel snel naar Antwerpen. Volgens mij is het maar zeven keer voorgekomen in de geschiedenis van het Belgische voetbal dat een club de dubbel wint. Dit is uitzonderlijk", besluit Van Bommel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!