Bekerheld Odgaard schiet RKC met hattrick langs ADO in strijd om de beker

18-01-2022 21:18 Laatste update: 22:13

RKC Waalwijk heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De ploeg van Joseph Oosting was na verlenging met 4-2 te sterk voor ADO Den Haag. Jens Odgaard was de grote uitblinker bij de Brabanders door een hattrick voor zijn rekening te nemen.

In de eerste helft duurde het achttien minuten totdat Roy Kuijpers de score opende namens de gastheren. Na een goede actie van Lennerd Daneels was het een koud kunstje voor de spits om de score te openen. Vlak voor rust tikte Thomas Verheydt de 1-2 binnen.  Tussendoor zorgde Issam El Maach met een ongelukkige eigen goal onbedoeld voor de gelijkmaker.

Het duurde tot de 75ste minuut voordat RKC orde op zaken stelde tegen de Keuken Kampioen Divisie-club. Odgaard zorgde met een fraaie knal vanaf een meter of zestien voor de gelijke stand. In de rest van de reguliere speeltijd wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen.

In de resterende dertig minuten extra speeltijd groeide de Deense aanvallende middenvelder al snel uit tot goudhaantje. In het eerste gedeelte van de verlenging scoorde hij opnieuw. Het mooiste moment van de wedstrijd werd bewaard voor de 116ste minuut. Na matig verdedigend ingrijpen van ADO tekende Odgaard met een werkelijk fenomenale stift voor het slotakkoord: 4-2.