Transfernieuws

'Weghorst kan in de Premier League blijven, Besiktas kijkt naar Heerenveen-speler'

'Weghorst kan in de Premier League blijven, Besiktas kijkt naar Heerenveen-speler'

04-06-2023 18:26 Laatste update: 18:27

Wout Weghorst wordt door Engelse media in verband gebracht met Everton. De 30-jarige Oranje-spits speelt wordt momenteel door Besiktas verhuurd aan Manchester United, maar raakt er ietwat uit de gratie. Tegelijkertijd toont zijn originele werkgever interesse in Thom Haye.

Afgelopen winter werd Weghorst door Erik ten Hag naar Old Trafford gehaald. The Red Devils huurden hem voor een halfjaar van de Turken. In 31 officiële wedstrijden wist hij tweemaal te scoren. De boomlange aanvaller speelde aan het begin van het kalenderjaar nog vrijwel alle wedstrijden, maar moet ondertussen genoegen nemen met een plaats op de bank.

Mocht Everton doen besluiten om tot actie over te gaan, dan moet het wel een transfersom betalen aan de Turken. Het contract van Weghorst in Istanbul loopt immers nog tot medio 2025.

Besiktas op de tribunes voor Haye

Ondertussen zou Besiktas volgens Voetbal International bezig zijn met de komst van Haye. Afgelopen zondag heeft een afvaardiging van de club de Heerenveen-middenvelder bekeken. De ploeg werd in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal uitgeschakeld door FC Twente (1-2 en 4-0).

De Turken zouden Haye al gelangere tijd hebben gevolgd, net als het Franse Toulouse FC. Onlangs liet de 28-jarige spelverdeler aan VI weten graag nog een stap te willen maken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!