Opinie

Vink ziet opvolger van Benítez al in de Eredivisie: 'Hij is absoluut fantastisch'

Vink ziet opvolger van Benítez al in de Eredivisie: 'Hij is absoluut fantastisch'

04-06-2023 18:06

Mocht Walter Benítez komende zomer vertrekken bij PSV, dan moeten de Eindhovenaren volgens Marciano Vink gaan shoppen bij Sparta Rotterdam. De analist stelt dat Nick Olij een prima opvolger is van de Argentijnse doelman. Hans Kraay ziet Andries Noppert daarentegen graag onder de lat staan in het Philips Stadion.

"Hij is absoluut fantastisch", aldus Vink aan tafel bij Goedemorgen Playoffs van ESPN over Olij. "Hij heeft een enorm snel reactievermogen en daarnaast ook een mega wapen met zijn voortzetting. Hoe hij die ballen op Lauritsen legt, dat is echt ongekend. Dat is ook een wezenlijk onderdeel van het spel van Sparta. Lauritsen kopt de bal door op Saito of Van Crooij. Ik vind het gewoon prachtig hoe het allemaal in elkaar is gevallen bij Sparta."

Kraay noemt een andere optie voor de Eindhovenaren. "Dan zou ik voor Noppert kiezen, al heeft hij wel een hele zware blessure gehad." De analist ziet in de Oranje-doelman iemand die niet zo snel nerveus wordt. "Hij is goed met hoge ballen en heeft normaliter een goede spelhervatting. Hij speelt alleen een medespeler aan als diegene kan opendraaien en kan voetballen, anders kiest hij voor de lange bal. Daar houd ik wel van."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!