Transfernieuws

'Kentering in trainerssoap PSG; niet Enrique, maar Nagelsmann voert gesprekken'

'Kentering in trainerssoap PSG; niet Enrique, maar Nagelsmann voert gesprekken'

04-06-2023 17:09

Volgens het Franse medium Foot Mercato is Julian Nagelsmann topkandidaat om Cristophe Galtier op te volgen bij Paris Saint-Germain. De Duitser is transfervrij sinds zijn ontslag bij Bayern München. In de afgelopen weken leek het er nog op dat Luis Enrique een contract zou gaan tekenen in Parijs.

De 56-jarige Galtier, die sinds de zomer van 2022 aan het roer stond in het Parc des Princes, coachte afgelopen zaterdag tegen Clermont zijn laatste wedstrijd voor PSG. De Franse oefenmeester won weliswaar de landstitel, maar kreeg enorm veel kritiek te verwerken. De prestaties van de Parijzenaren zouden teveel afhangen van sterren als Kylian Mbappé, Neymar en Lionel Messi.

Enrique was volgens meerdere journalisten de gedoodverfde naam om Galtier op te volgen, maar Mercato spreekt dat nu dus tegen. Ook José Mourinho en clubicoon Thiago Motta werden genoemd.

Het medium noemt Nagelsmann 'een meer dan geloofwaardige en serieuze optie'. Bovendien weet het te melden dat er al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de kroonprins van het Duitse trainersgilde en de Qatarese clubleiding. Thierry Henry wordt als mogelijke assistent-trainer genoemd.

De 35-jarige Nagelsmann werd in 2021 aangesteld als trainer van Bayern. Hij werd in zijn eerste seizoen meteen landskampioen, maar in het daaropvolgende en huidige zouden er spanningen zijn ontstaan tussen trainer en bestuur. Hij werd in de winter opgevolgd door Thomas Tuchel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!