Emmen verslaat NAC en plaatst zich voor de finaleronde van de play-offs

03-06-2023 21:50 Laatste update: 21:54

Emmen heeft in eigen huis met 2-0 afgerekend van NAC Breda. De eredivisionist plaatst zich daardoor voor de finaleronde van de play-offs waar Almere City op hen wacht.

Emmen en NAC begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Mike te Wierik schoot de bal na enkele minuten al bijna binnen, maar de verdediger van Emmen had geen geluk. Wat volgde was een helft waar beide ploegen vooral aankeken wat de ander deed. NAC moest op zoek naar de goal en drong iets meer aan dan Emmen, maar grote kansen kwamen er niet. Toch leken de bezoekers met de voorsprong de rust in te gaan. Ezechiel Banzuzi zette NAC op voorsprong, maar zijn doelpunt werd teruggefloten wegens buitenspel.

In de tweede helft vergat Jeremy Antonisse na een kwartier spelen Emmen op voorsprong te zetten. De aanvaller ging op de doelman af, maar schoot de bal langs doel. Richardo Zivkovic gaf enkele minuten later wel het goede voorbeeld. De aanvaller kreeg net buiten de zestien de bal aangespeeld, dribbelde naar binnen en schoot de bal stijf in de kruising. Enkele minuten later leek Emmen de wedstrijd te beslissen maar het schot van Ahmed El Messaoudi belandde op de paal. NAC kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar er werd verzuimd om van dicht bij raak te koppen. Ole Romeny raakte in de slotfase nog de paal. in de slotseconden was het Jasin-Amin Assehnoun die met een prachtig schot de score op 2-0 zette. Door de overwinning kan Emmen zich opmaken voor een dubbele ontmoeting met Almere. De winnaar daarvan zal komend seizoen uitkomen in de Eredvisie.