City zet jacht op treble voort en rekent in FA Cup-finale af met Manchester United

03-06-2023 17:54

Manchester City heeft in de finale van de FA Cup afgerekend met Manchester United. De ploeg van Pep Guardiola zet door de 2-1 overwinning de jacht op de trippel voort.

Aan de aftrap stonden geen Nederlanders. Wout Weghorst en Tyrell Malacia namen plaats op de bank bij United en Nathan Aké zat bij City op de bank aangezien hij net terug is van een blessure. Lang hoefde er niet gewacht te worden op spektakel. İlkay Gündogan stond zelf aan de aftrap en schoot slechts dertien seconden later de bal binnen. Het snelste doelpunt in de geschiedenis van de FA Cup-finale was een feit en de ploeg van Guardiola kon al binnen een minuut feest vieren. Wat volgde was een sterke twintig minuten van City. The Citizens waren op zoek naar de tweede van de middag, maar zagen na een ruim half uur United op gelijke hoogte komen. Jack Grealish maakte hands waardoor Bruno Fernandes vanaf elf meter mocht aanleggen. De Portugees liet deze kans niet onbenut en zette de ploeg van Ten Hag op gelijke hoogte. Voor rust lieten beide ploegen nog wat kansen liggen, maar vuurwerk bleef uit.

In de tweede helft duurde het ook niet lang voordat de wedstrijd ontbrande. City kreeg binnen enkele minuten een vrije trap die uitkwam bij Gündoğan. De middenvelder nam de bal wederom op zijn pantoffel en liet David de Gea kansloos. Na de 2-1 ging City op zoek naar de derde treffer. Die treffer die kwam en wederom was het Gündoğan. De Duits international zag echter al snel de vlag de lucht in gaan en zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. United leek wakker te worden en kwam vervolgens sterker voor de dag. Weghorst werd door Ten Hag in de ploeg gebracht, maar het mocht niet baten. In de slotfase mocht Aké nog invallen en op het veld het laatste fluitsignaal meemaken. United kreeg nog een grote kan op de gelijkmaker, maar Ten Hag kon geen beslag leggen op zijn tweede prijs van het seizoen. City zal zich vol gaan focussen op de Champions league-finale van volgende week.