Haye-transfer lijkt af te ketsen: 'We zijn redelijk tot het uiterste gegaan'

Haye-transfer lijkt af te ketsen: 'We zijn redelijk tot het uiterste gegaan'

18 januari - 20:37 Laatste update: 21:51
Eredivisie 0 Reacties

Ferry de Haan heeft gereageerd op de stand van zaken op transfergebied bij sc Heerenveen. De technisch manager denkt dat de komst van NAC Breda-middenvelder Thom Haye lastig wordt, aangezien de Friezen niet aan de vraagprijs van de Brabanders willen én kunnen voldoen.

In gesprek met ESPN gaat De Haan in op meerdere transferonderwerpen. Op de vraag of Lucas Woudenberg, Rodney Kongolo en Benjamin Nygren mogen vertrekken, reageert de beleidsbepaler ontkennend. "Nee, dat klopt niet. Niet in de constructie die jij bedoelt. Nygren heeft zelf aangegeven te willen vertrekken als daar belangstelling voor is. Daar heb ik nog niets over gehoord. Over Woudenberg en Kongolo hebben wij niet gesproken", is hij duidelijk.

De veelbesproken Haye lijkt niet meer naar Heerenveen te komen. "Dat gaat niet vanzelf, helaas. We zitten nu in een fase waardoor het heel lastig gaat worden denk ik. We zijn redelijk tot het uiterste gegaan wat we willen en kunnen. We vinden Thom heel interessant. Maar alles heeft een prijs en daar zitten we aan." Of er sprake was van een vermeende vraagprijs van twee miljoen euro reageert De Haan lachend en kort. "Nee. Maar het gat is te groot. Met de wetenschap van vandaag wordt het lastig. Maar we willen hem graag hebben."

De Haan geeft aan dat Heerenveen geïnformeerd heeft bij Ajax naar de diensten van Danilo, maar dat 'het een lastig verhaal wordt'. De zoektocht naar een extra aanvallende impuls is nog niet opgegeven. De beleidsbepaler plaatst wel een kanttekening bij de zoektocht. "Henk is onze topscorer, dat moeten we niet vergeten en hij staat altijd garant voor een paar goals", besluit de bestuurder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie