Transfernieuws

Real neemt afscheid van Asensio: 'Dit zal altijd zijn thuis blijven'

Real neemt afscheid van Asensio: 'Dit zal altijd zijn thuis blijven'

03-06-2023 13:54 Laatste update: 13:57

Real Madrid neemt afscheid van Marco Asensio. De rechtsbuiten kon niet meer rekenen op veel speeltijd en vertrekt transfervrij bij De Koninklijke. 

Real maakt het nieuws via de officiële kanalen bekend. Asensio arriveerde in 2015 in de Spaanse hoofdstad en vertrekt acht jaar later. 'Als madridista's zullen we zijn carrière en zijn uitstekende optreden gedurende al die tijd nooit vergeten. Real Madrid is en blijft zijn thuis en we wensen hem en zijn hele familie veel succes in dit nieuwe hoofdstuk in zijn carrière', schrijft de club onder meer.

Asensio won in zijn periode bij Real zeventien prijzen, waaronder drie Champions Leagues, drie landstitels en een Copa del Rey. Het is onduidelijk waar Asensio zijn carrière vervolgt. De Spaans-Nederlandse speler leek het nieuwe toptalent van Real te worden en schoot enkele seizoenen geleden nog waanzinnig binnen tegen FC Barcelona, maar het sprookje eindigde enigszins in mineur. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!