Nieuws

Hoe verliep de laatste wedstrijd tussen Manchester United en Manchester City?

Hoe verliep de laatste wedstrijd tussen Manchester United en Manchester City?

03-06-2023 13:42

Manchester United en Manchester City bepalen zaterdag wie de winnaar van de FA Cup wordt. De ploeg van Erik ten Hag begint als underdog aan de finale, maar won eerder wel al de League Cup. Hoe verliep de laatste wedstrijd tussen The Red Devils en The Citizens? VoetbalNieuws blikt terug.

Voor het laatste onderling duel tussen de twee grote clubs uit Manchester hoeven wij niet ver terug: in januari van dit jaar ontving United de ploeg van Pep Guardiola op Old Trafford. 

14 januari 2023: Manchester United - Manchester City 2-1

Manchester United nam het in januari op tegen Manchester City op Old Trafford. Guardiola en de zijnen kwamen na een uur spelen op voorsprong, maar zag dat United de achterstand binnen vier minuten in een voorsprong omzette. Jack Grealish opende de score, Bruno Fernandes en Marcus Rashford bogen de stand om. 

Uiteraard bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar United zal toch als een soort angstgegner aanvoelen voor Man City. De landskampioen wil er alles aan doen om de treble te behalen en kan de volgende stap zetten met een overwinning, maar United kan ook de tweede prijs pakken van het seizoen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!