Nieuws

Fortuna Sittard kondigt vertrek Yilmaz aan: 'Thank you, Burak!'

Fortuna Sittard kondigt vertrek Yilmaz aan: 'Thank you, Burak!'

03-06-2023 13:28 Laatste update: 14:20

Burak Yilmaz en Fortuna Sittard scheiden definitief de wegen. Na gesprekken tussen beide partijen is de conclusie dat de Turkse spits uit Sittard vertrekt.

Dat meldt Fortuna zaterdag via de officiële kanalen. Yilmaz kwam in de zomer van 2022 over van LOSC Lille en tekende een vijfjarig contract in Sittard. Yilmaz zou de eerste twee seizoenen als speler bij de club actief zijn en daarna worden opgeleid tot trainer. De plannen gingen echter niet zoals verwacht. 'Fortuna wil via deze weg Burak bedanken voor zijn inzet en hem veel succes wensen in zijn verdere carrière', laat Fortuna weten op de clubsite. De spits scoorde in totaal negen keer voor de club. 

Enkele maanden geleden werden al de eerste tekenen vertoond dat het tussen beide partijen niet goed ging. Yilmaz kwam de laatste maanden lange tijd niet in actie en zei zelf geblesseerd te zijn. Tegelijkertijd ontstonden in Turkije geluiden dat de spits bezig was met zijn trainerpapieren en de assistent van de bondscoach van Turkije zou worden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!