Nieuws

Feyenoord duidt opstartprobleem Gimenez: 'Werken aan controle over romp en bekken'

Feyenoord duidt opstartprobleem Gimenez: 'Werken aan controle over romp en bekken'

03-06-2023 11:51

Santiago Gimenez beleefde een tweede seizoenshelft waar menig topspits jaloers op zou zijn, maar dat zag niet zo uit toen hij binnen kwam bij Feyenoord. Dat legt Stijn Vandenbroucke, Head of Medical & Performance, uit in gesprek met The Athletic.

Gimenez werd in de zomer van 2022 met een hoop bombarie binnengehaald door Feyenoord als de opvolger van de in Rotterdam mateloos populaire Cyriel Dessers. De roep om de Mexicaan was dan ook groot, maar hij moest het in de eerste seizoenshelft vooral doen met invalbeurten. Dat heeft volgens Vandenbroucke een reden.

Bij het afnemen van de medische tests bij Gimenez werd duidelijk dat er gewerkt moest worden aan "de controle over zijn romp en rond zijn bekken", klinkt het. De medische man kreeg de volle steun van Feyenoord-trainer Arne Slot. "We kwamen tot de conclusie dat we een paar maanden nodig hadden om hem op niveau te krijgen. Arne was het daarmee eens en hij is de enige trainer met wie ik ooit heb gewerkt die dat zou doen."

"Het betekende dat we hem niet vanaf het begin van de wedstrijd konden inzetten, omdat we de tijd nodig hadden om meer in hem te stoppen om de output in de latere fase van het seizoen te krijgen", vervolgt Vandenbroucke, die zijn hoop en verwachtingen uit zag komen. Gimenez maakte in totaal 23 goals in zijn eerste seizoen voor Feyenoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!