Nieuws

Spelers en supporters hebben prachtig eerbetoon voor overleden Çalik

Spelers en supporters hebben prachtig eerbetoon voor overleden Çalik

18-01-2022 20:23 Laatste update: 21:49

De supporters van Konyaspor hebben de onlangs overleden Turkse verdediger Ahmet Çalik een laatste eer bewezen. De 27-jarige middenvelder kwam vorige week om het leven bij een auto-ongeluk.

In Turkije werd geschokt gereageerd op het overlijden van de achtvoudig international. Çalik speelde jarenlang voor Galatasaray, totdat hij in 2020 bij Konyaspor neerstreek. De mandekker was dit seizoen onomstreden bij de nummer twee van de Süper Lig.

De wedstrijd tegen Adana Demirspor stond dan ook volledig in het teken van de plots overleden voetballer. De spelers van beide elftallen droegen shirts met de beeltenis van Çalik en supporters droegen speciale sjaals om hem te eren.

Tijdens de wedstrijd werd de bal buitengetrapt, waarop supporters rozen het veld op gooiden. De zichtbaar geëmotioneerde spelers applaudisseerden voor hun voormalig ploeggenoot en het publiek liet luidkeels van zich horen voor hun overleden held.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!