Nieuws

'Ajax opgelet: Knutsen krijgt vorstelijk salaris vanwege opmerkelijke constructie'

'Ajax opgelet: Knutsen krijgt vorstelijk salaris vanwege opmerkelijke constructie'

03-06-2023 10:28 Laatste update: 10:38
2

Ajax lijkt er serieus een operatie van te willen maken om Kjetil Knutsen naar de Johan Cruijff Arena te halen, maar daar is ook financieel gezien een flinke uitdaging aan verbonden. Volgens Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, krijgt de Noorse trainer flink betaald bij FK Bodø/Glimt.

Afgelopen donderdag nam Ajax afscheid van John Heitinga en Knutsen geldt als één van zijn mogelijke opvolgers. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat sprak al met de agent van de Noor, die voldoet aan het trainersprofiel dat de Amsterdammers al hebben opgesteld.

"Het is nog even de vraag, maar ik denk dat hij serieus in beeld is", begint Verweij in de voetbalpodcast van de krant. "Ik kreeg een profiel van hem doorgestuurd en daarin stonden dingen die hem kenmerkten. Mislintat werd gevraagd wat het profiel van een nieuwe trainer is en het was alsof hij dat oplepelde."

In het contract van Knutsen lijkt een normaal basissalaris te zijn opgenomen, maar dat wordt aangevuld door één zeer opmerkelijke constructie. De oefenmeester schijnt mee te delen bij uitgaande transfers. "Hij zou vijftien tot twintig procent meedelen bij transfers. Dat is bij Ajax uit den boze. Dat gaat niet gebeuren bij een coach. Door die constructie schijnt hij bijna een Premier League-salaris bij die club te verdienen, dus Ajax zou wel echt in de buidel moeten tasten", besluit Verweij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!