Nieuws

Feyenoord ziet geen reden tot versoepeling: ook volgend seizoen netten in De Kuip

Feyenoord ziet geen reden tot versoepeling: ook volgend seizoen netten in De Kuip

03-06-2023 10:15

Ook komend seizoen speelt Feyenoord met netten langs het veld in De Kuip. Algemeen directeur Dennis te Kloese ziet gezien de huidige maatregelen geen reden om weer terug te keren naar een netloos stadion.

Afgelopen seizoen was Feyenoord de eerste club in Nederland die begon met het ophangen van netten. In Europese wedstrijden was dat al eerder het geval in Rotterdam, maar tijdens de Klassieker van afgelopen januari werden deze maatregelen voor het eerst in de Eredivisie genomen. Toen het twee maanden later escaleerde in de bekerklassieker besloot Feyenoord de netten weer terug te hangen en niet meer weg te halen.

Vanwege de situatie in de bekerklassieker, waar Ajax-speler Davy Klaassen met een aansteker op zijn hoofd werd gegooid, scherpte de KNVB de maatregelen aan. "Ik denk niet dat het makkelijk is om te overwegen om de netten weer weg te halen, als deze regelgeving er nog steeds is", begint Te Kloese in gesprek met RTV Rijnmond. De KNVB heeft nog niet gesproken over versoepelingen. "Ik vind dat een te groot risico."

Netten zijn voor niemand leuk, ook niet voor de supporters. Te Kloese wil dan ook een oplossing vinden die voor iedereen werkt. "De club moet er goed uit komen. We staan er heel goed voor, laten we dat doorvoeren. Het spektakel binnen De Kuip maakt ons heel erg uniek, dus we moeten goed in gesprek blijven over wat er wel en niet kan. Als het voor Feyenoord schadelijk is, dan is het voor iedereen schadelijk", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!