Transfernieuws

'PSV werpt hengel naar Pools toptalent (16) dat stage liep bij United en Milan'

'PSV werpt hengel naar Pools toptalent (16) dat stage liep bij United en Milan'

03-06-2023 09:26

PSV is in de markt voor het Poolse toptalent Karol Borys. De zestienjarige aanvallende middenvelder van WKS Slask Wroclaw moet volgens het Eindhovens Dagblad naar het Philips Stadion komen.

Borys maakte op vijftienjarige leeftijd al zijn debuut in de hoogste afdeling van Polen. Daar heeft de Pool zich mee in de kijker gespeeld bij PSV. Volgens het ED hebben de Eindhovenaren een driejarig contract voor hem klaar liggen, maar is de deal nog alles behalve rond. Er blijken meerdere clubs met hetzelfde idee te lopen.

Borys werkte in het verleden al stages af bij Manchester United en AC Milan. Volgens het ED 'proberen tal van scouts zijn handtekening te verkrijgen', maar voor welke clubs deze scouts werken is niet bekend. Toch heeft PSV een troef in handen. De mogelijkheid om met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie te spelen opent deuren volgens Poolse media.

Borys ligt nog tot 2024 vast bij Slask. Dat betekent dat PSV met een transfersom over de brug moet komen. Hoe hoog deze financiële vergoeding gaat zijn, is de vraag. Het ED noemt het 'aannemelijk dat het om meerdere tonnen gaat'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!