Nieuws

Koeman noemt 'Oranje-zorgenkindjes': 'Als iedereen fit is, verliest hij de strijd'

Koeman noemt 'Oranje-zorgenkindjes': 'Als iedereen fit is, verliest hij de strijd'

03-06-2023 09:10

Bondscoach Ronald Koeman lijkt zich langzaam zorgen te maken om Daley Blind en Georginio Wijnaldum. Het tweetal is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de Final Four-wedstrijden om de Nations League, maar topfit zijn ze beiden niet.

De twee spelers hebben allebei hun eigen verhaal. Blind vertrok afgelopen winter bij Ajax om een avontuur bij Bayern München aan te gaan. Ondanks dat de verdediger landskampioen werd, had hij daar een minimale bijdrage aan. Wijnaldum keerde onlangs terug van een ernstige blessure. De middenvelder speelt nu sporadisch mee bij AS Roma.

Of Koeman Blind en Wijnaldum zorgenkindjes vindt? "Zeker Daley. Die is het laatste half jaar nauwelijks aan spelen toegekomen. Goed trainen bij een goede club met een goed idee van trainen is onvoldoende. Als iedereen topfit is, dan verliest Daley de strijd ten opzichte van anderen", begint Koeman in gesprek met De Telegraaf.

Toch is speeltijd voor de verdediger niet uitgesloten. "Toch schrijf ik hem niet af als hij aan voetballen op een hoog niveau toekomt. Je kunt altijd van hem op aan, hij heeft ervaring en kan op meerdere posities uit de voeten", vervolgt Koeman, die wat minder kwijt wil over Wijnaldum. "Voor Georginio (Wijnaldum, red.) is het hetzelfde verhaal, alhoewel hij weer wat wedstrijdjes heeft gespeeld en bijna een uur Europa League-finale in de benen heeft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!