Nieuws

Wanneer speelde Fosu-Mensah in de jeugdopleiding van Ajax en waarom vertrok hij?

Wanneer speelde Fosu-Mensah in de jeugdopleiding van Ajax en waarom vertrok hij?

03-06-2023 08:29 Laatste update: 23 januari - 13:32

Timothy Fosu-Mensah werd in de zomer voorzichtig in verband gebracht met een transfer naar Ajax. Mocht dit er uiteindelijk van komen, dan zou dat betekenen dat de verdediger terugkeert in Amsterdam. Wanneer speelde Fosu-Mensah op de Toekomst en waarom vertrok hij? VoetbalNieuws legt het je uit.

Groot talent in de jeugdopleiding van Ajax

In 2006 verlaat Timothy Fosu-Mensah op achtjarige leeftijd de jeugdopleiding van Zeeburgia voor die van Ajax. De in Amsterdam geboren Nederlander met Ghanese roots doorloopt jeugdelftal na jeugdelftal en ontwikkelt zich erg snel. In Amsterdam staat Fosu-Mensah dan ook te boek als een groot talent dat snel en sterk is en op meerder posities kan worden ingezet. Dat is ook de scouts van Europese grootmachten niet onopgemerkt gebleven.

Wanneer speelde Fosu-Mensah in de jeugdopleiding van Ajax en waarom vertrok hij?
Fosu-Mensah in duel met Azarkan tijdens de jeugdklassieker tussen Ajax en Feyenoord

2014: Manchester United staat op de stoep

In 2014, Fosu-Mensah speelt dan als aanvoerder bij de O17 van de Amsterdammers, klopt Manchester United aan. Dat is een droomclub voor de verdediger, die uiteindelijk voor een kleine vierhonderdduizend euro wordt losgeweekt uit de hoofdstad.

Twee jaar later, op 28 februari 2016, maakt Fosu-Mensah zijn debuut op Old Trafford onder Louis van Gaal. Eén jaar later maakt hij ook onderdeel uit van de United-selectie die de Europa League wint. Onder José Mourinho weten de ploeggenoten van Fosu-Mensah zijn oude club Ajax met 0-2 te verslaan in Stockholm, waardoor hij op jonge leeftijd een Europese prijs heeft gepakt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!