Exclusive

Hoe zit het contract van Oranje-bondscoach Ronald Koeman in elkaar bij de KNVB?

Hoe zit het contract van Oranje-bondscoach Ronald Koeman in elkaar bij de KNVB?

03-06-2023 07:49

Ronald Koeman staat met Oranje voor de wedstrijden tussen de Final Four in de Nations League, maar begon direct na het WK in Qatar al aan zijn tweede ambtstermijn als bondscoach. Koeman tekende zelfs in april 2022 al zijn contract. Tot wanneer loopt deze verbintenis en zitten er clausules in? VoetbalNieuws legt het je uit.

Eerste Oranje-periode van Koeman (02-18/09-20)

Op 6 februari 2018 wordt Koeman voor het eerst door de KNVB aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. In Zeist tekent hij een contract dat vier jaar duurt en vanaf dat moment breekt er een zonnige periode aan in Oranje. Er wordt doorgeselecteerd, het spel wordt beter en het sentiment rondom het Nederlands elftal wordt positiever en positiever. Onder Koeman kwalificeert Oranje zich voor het EK en wordt de Final Four van de Nations League behaald.

In oktober 2019 komen er meer details naar buiten over het contract dat Koeman bij de KNVB tekende. De bondscoach blijkt een clausule in zijn verbintenis te hebben waardoor hij ten alle tijden naar FC Barcelona, zijn droomclub, kan. Daar krijgen ook de Catalanen lucht van en in de zomer van 2020 slaan ze dan ook toe. Koeman gaat zijn droom achterna en laat zijn opgebouwde Oranje-imperium achter zich.

Hoe zit het contract van Oranje-bondscoach Ronald Koeman in elkaar bij de KNVB?

Tweede Oranje-periode van Koeman (01-23/heden)

Nadat bekend is geworden dat Louis van Gaal na het WK afzwaait als bondscoach van Oranje, stelt de KNVB Koeman voor de tweede keer aan als bondscoach. Zijn periode bij Barcelona is niet geworden wat hij ervan had gehoopt, maar een nieuwe klus als vertegenwoordiger van zijn land laat hij niet schieten. Koeman tekent een contract tot en met het WK in 2026 en geeft direct openheid van zaken over zijn getekende verbintenis. Op zijn eerste persconferentie geeft hij duidelijk aan dat er geen clausule in zijn contract staat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!