Nieuws

Telstar huurt Braziliaans talent voor de rest van het seizoen van Ajax

Telstar huurt Braziliaans talent voor de rest van het seizoen van Ajax

18-01-2022 20:11 Laatste update: 20:16

Telstar heeft de komst van de Braziliaan Giovanni Manson Ribeiro via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt. Het negentienjarige talent komt voor de rest van het seizoen over Ajax, waar hij zijn wedstrijden speelde voor de Jong-ploeg van trainer John Heitinga.

De aanvallende middenvelder annex linksbuiten verhuisde in 2020 van het Braziliaanse Santos FC naar Amsterdam en kwam in anderhalf jaar tijd tot 31 optredens voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn contract bij Ajax loopt door tot medio 2024. 

Waar hij in zijn eerste seizoen bij de hoofdstedelingen tot 23 wedstrijden reikte (2 goals) op het één na hoogste niveau van Nederland, was zijn rol dit jaar beperkter. Heitinga deed in slechts acht wedstrijden een beroep op Ribeiro, waardoor een tijdelijke verhuurperiode de beste oplossing leek. Bij de Witte Leeuwen lijkt hij meer uitzicht op speeltijd te hebben.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!