Nieuws

Werd Jong Oranje in het verleden al eens Europees Kampioen?

Werd Jong Oranje in het verleden al eens Europees Kampioen?

24-06-2023 17:45 Laatste update: 21:20

Jong Oranje heeft de eerste twee groepswedstrijden van het Europees Kampioenschap achter de rug. De Nederlandse talenten speelden met 0-0 gelijk tegen de Belgische leeftijdsgenoten en met 1-1 gelijk tegen Jong Portugal. Wist de ploeg in het verleden al eens het EK naar zich toe te trekken? VoetbalNieuws vertelt het je. 

Jong Oranje back to back Europees Kampioen

Jong Oranje kende onder bondscoach Foppe de Haan een zeer succesvolle periode en wist twee keer Europees Kampioen te worden. In 2006 werd de eerste EK-titel binnengesleept en werd in de finale afgerekend met Oekraïne. Destijds won Jong Oranje met 3-0 en kwamen de goals van niemand minder dan Klaas-Jan Huntelaar (2x) en Nicky Hofs. 

Het jaar daarop, in 2007, was Oranje gastheer voor het toernooi. Wederom werd de finale van het toernooi bereikt en deze keer werd Servië met 4-1 aan de kant gezet. De treffers kwamen op naam van Ottman Bakal, Ryan Babel, Mateo Rigters en Luigi Bruins. Jong Oranje werd in 2007 beloond voor de goede prestaties en uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!