Nieuws

Everton kiest opnieuw voor ervaren Schot als interim-manager na ontslag Benítez

Everton kiest opnieuw voor ervaren Schot als interim-manager na ontslag Benítez

18-01-2022 20:04 Laatste update: 21:47

Duncan Ferguson is aangesteld als interim-manager bij Everton. In 2019 zwaaide de Schot al eerder tijdelijk met de scepter bij The Toffees en dat verliep toen uitstekend.

Rafael Benítez moest zondag na de 2-1 nederlaag tegen Norwich City zijn biezen pakken. De Spaanse manager werd verantwoordelijk gehouden voor de matige resultaten van de laatste tijd, waar eerder al beleidsbepaler Marcel Brands werd ontslagen. Via de officiële kanalen maakt Everton bekend met Ferugson tijdelijk de honneurs waarneemt als eindverantwoordelijke. 

De namen van Wayne Rooney, Frank Lampard en die van België-bondsoach Roberto Martínez zingen in de Britse media rond als permanente invulling voor de vacature. Dinsdag zei Rooney nog 'geen nee te zeggen tegen een club als Everton'. Tijdens het eerdere bewind van Ferguson bij de club waren de resultaten uitstekend: tegen Chelsea werd gewonnen en tegen Manchester United en Arsenal werden knappe remises behaald in de Premier League.

Ferguson, al sinds 2014 werkzaam als assistent op Goodison Park, staat zaterdag voor zijn eerste wedstrijd. Dan neemt de nummer zestien van de Premier League het op tegen het Aston Villa van manager Steven Gerrard.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!