Transfernieuws

Eigenlijk moet Ajax hem gewoon terughalen, het is onbegrijpelijk

"Eigenlijk moet Ajax hem gewoon terughalen, het is onbegrijpelijk"

02-06-2023 18:42

In #Kick-off de podcast kan men er niet bij dat Ajax geen poging doet om Vaclav Cerny terug te halen. De rechtsbuiten van FC Twente beleefde een topseizoen en kan onder meer naar de Bundesliga toe. 

Ajax-watcher Mike Verweij opent zijn pleidooi over de Tsjech, die hoge ogen gooit in Enschede. "Het schijnt dat Wolfsburg zeer geïnteresseerd is, daar zou hij heen kunnen. Hij heeft een Ajax-verleden. Ik vind het onbegrijpelijk dat Ajax hem niet terughaalt. Dat moeten ze natuurlijk doen: hij is voor zeven miljoen op te halen, en echt. Ze zoeken een rechtsbuiten."

Het verhaal van Cerny bij Ajax liep negatief af door verschillende incidenten. "Het is eigenlijk heel sneu. Die jongen is 23 jaar lang het grote talent van Tsjechië geweest en bij Ajax was het ook gewoon een heel veelbelovend talent. Toen kwam die beruchte wedstrijd tegen De Graafscap waarin hij die grote kans op de 0-2 miste, dan was Ajax waarschijnlijk kampioen geworden. Hij woonde alleen in de P.C. Hooftstraat en daar stonden boze fans voor de deur, dat was behoorlijk intimiderend. Daarna raakte hij geen bal meer voor Ajax. Het is fantastisch dat hij via Utrecht en Twente toch weer de top aantikt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!