Nieuws

Wie zijn de mogelijke tegenstanders van AZ in de Conference League?

Wie zijn de mogelijke tegenstanders van AZ in de Conference League?

24-07-2023 11:26 Laatste update: 11:21

AZ eindigde als vierde in de Eredivisie en mag zich daarom komend seizoen in de derde voorronde van de Conference League melden. Wie kan AZ allemaal tegenkomen in de derde ronde en de play-off ronde voor de groepsfase? VoetbalNieuws werpt een blik op de mogelijke tegenstanders van de Alkmaarders.

AZ moet twee tegenstanders overleven

AZ leek in de laatste speelronde nog op een derde plek te mogen hopen in het duel met PSV, maar door de nipte nederlaag moeten de Alkmaarders het met plek vier doen in de Eredivisie. Het houdt in dat de derde voorronde van de Conference League een feit is. AZ wist het afgelopen seizoen de halve finale van het toernooi te bereiken, maar moet een flinke route afleggen om zich daar weer te mogen melden.

De ploeg van Pascal Jansen meldt zich zoals gezegd in de derde speelronde en kan daarin meerdere tegenstanders treffen. Eén van de volgende tegenstanders gaat tijdens de loting aan AZ worden gekoppeld:

HNK Hajduk Split (Kroatië)
De winnaar van FK Zeljeznicar (Bosnië & Herzegovina) - Neftçi PFK (Azerbeidzjan)
De winnaar van FK Sutjeska (Montenegro) - FC Santa Coloma (Andorra)
De winnaar van Balzan FC (Malta) - FC Neman Grodno (Belarus)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!