Nieuws

NAC-supporter die blikje naar auto van Kooij gooide, krijgt flinke straf van club

NAC-supporter die blikje naar auto van Kooij gooide, krijgt flinke straf van club

02-06-2023 16:24

De NAC-supporter die woensdag een blikje naar de auto van scheidsrechter Joey Kooij gooide, heeft een stadionverbod opgelegd gekregen. De dader meldde zich na afloop van het duel tussen NAC en FC Emmen bij de politie.

Kooij werd woensdag tijdens het play-off duel flink lastiggevallen door het publiek en ook na afloop ging het mis. De auto van de arbiter werd bekogeld met een bierblikje, waarna de scheidsrechter furieus uitstapte. De dader heeft vrijdag een stadionverbod opgelegd gekregen vanuit NAC. Kooij besloot geen aangifte te doen van het incident. 

'Met de bekentenis van de dader heeft de politie een proces-verbaal opgemaakt', valt te lezen op de clubsite van NAC. 'Een vertegenwoordiger van NAC heeft gisteren contact gehad met de scheidsrechter om namens de club excuses aan te bieden voor het voorval.' De KNVB heeft ook gereageerd op het voorval. "Dit soort acties zijn belachelijk. Wij vinden dat scheidsrechters te allen tijde veilig hun werk moeten kunnen doen", liet de bond weten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!