Nieuws

Taylor verkozen tot Ajax-talent van het jaar: 'Twaalf jaar hard voor gewerkt'

Taylor verkozen tot Ajax-talent van het jaar: 'Twaalf jaar hard voor gewerkt'

02-06-2023 15:12

Kenneth Taylor is verkozen tot Ajax-talent van het jaar. De uitverkiezing kwam als een grote verrassing voor de 21-jarige middenvelder, maar hij is uitermate blij met de prijs.

"Dit is voor mij wel een droom die uitkomt", vertelt Taylor op de website van Ajax Life. "Sinds ik bij Ajax voetbal, zag ik veel spelers deze prijs winnen. Dan hoop je ooit zelf ook die eer te hebben." De Ajax-middenvelder beleefde op persoonlijk vlak een mooi jaar. "Ik sta er misschien niet zo vaak bij stil, maar het is heel mooi dat ik al zoveel wedstrijden in Ajax 1 heb gespeeld. Dat is waar ik twaalf jaar lang hard voor heb gewerkt."

Heitinga had vorige week ook lovende woorden over voor de talentvolle Taylor. "Dit was je eerste volledige seizoen in Ajax 1. Een leerzaam jaar, dat in golfbewegingen verliep. Je speelde meer dan dertig eredivisiewedstrijden en ging mee naar het WK. Dat zijn allemaal leermomenten", aldus Heitinga, die donderdag te horen kreeg dat hij niet aan zal blijven als hoofdtrainer. "Je bent verkozen tot Talent van het Jaar. Deze prijs verdien je. Geef 'm een mooi plekje, maar zie het ook als motivatie. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de talenten die eraan komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!