Breaking news

'PSV'er Xavi Simons staat op de radar bij Premier League-grootmacht'

'PSV'er Xavi Simons staat op de radar bij Premier League-grootmacht'

02-06-2023 13:23 Laatste update: 13:30
5

Xavi Simons wordt gevolgd door verschillende Premier League-clubs, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Naar verluidt is Arsenal een van de gegadigden.

De sterke prestaties van Simons afgelopen seizoen bij PSV zijn niet onopgemerkt gebleven in Engeland. Uit berichtgeving van het ED en VI blijkt dat Arsenal het twintigjarige talent op de radar heeft. 'Binnen PSV leeft nog steeds de verwachting dat hij er in Eindhoven 'gewoon' nog een seizoen aan vastplakt, maar dat vergt nog onderhandelingen', schrijft het ED.

Volgens de lokale krant zal PSV zich hard op gaan stellen tijdens onderhandelingen met clubs in de transferzomer. De Eindhovenaren vinden namelijk dat de gedeeld topscorer van het Eredivisie-seizoen 2022/2023 een 'megabedrag' waard is. 'De sportieve leiding zal normaal gesproken nooit akkoord gaat met een bedrag dat geen recordtransfer zou opleveren', aldus het ED. Afgelopen winter vertrok Cody Gakpo voor vijftig miljoen euro naar Liverpool. Dit is nog altijd het hoogste bedrag dat PSV voor een speler heeft ontvangen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!