Transfernieuws

'Portugese topclub trekt aan Kökçü: verschillende PL-teams liggen nog op de loer'

'Portugese topclub trekt aan Kökçü: verschillende PL-teams liggen nog op de loer'

02-06-2023 10:45 Laatste update: 11:02
4

Benfica-trainer Roger Schmidt is gecharmeerd van Orkun Kökçü en wil de Feyenoord-captain naar Portugal halen. De Duitse oefenmeester beschouwt de middenvelder als de gedroomde zomeraankoop, luidt het in de Portugese krant A Bola.

Kökcü wordt in het stuk benoemd als 'de gedroomde zomeraankoop' van Schmidt, die sterspeler Enzo Fernandez in de winter zag vertrekken. Benfica heeft dat gat nog niet volledig opgevuld, ondanks de goede prestaties van middenvelders als Florentino Luis, Chiquinho en João Neves. Bij Schmidt hebben de controleurs desondanks nog geen potten kunnen breken, waardoor de oefenmeester een kijkje neemt in de Eredivisie. Naast de Feyenoord-middenvelder genieten ook AZ-speler Milos Kerkez en Vangelis Pavlidis de interesse van de Portugese topclub.

Engelse clubs zoals Tottenham Hotspur en Brighton & Hove Albion hopen ook dat ze Kökcü kunnen aantrekken. Een belangrijke vereiste voor de Turkse middenvelder zal het spelen van Europees voetbal zijn en bij Benfica komt die droom uit. De grootmacht uit Lissabon heeft de Portugese landstitel gewonnen en speelt daardoor volgend seizoen in de Champions League in tegenstelling tot de Engelse concurrentie. In de huidige editie van het miljardenbal haalden de mannen van Schmidt de kwartfinales, wat ook een behoorlijke prestatie was.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!