Transfernieuws

Saudi-Arabië of Barcelona? 'Messi hakt volgende week knoop door over toekomst'

Saudi-Arabië of Barcelona? 'Messi hakt volgende week knoop door over toekomst'

02-06-2023 10:20

Volgens FC Barcelona-trainer Xavi zal Lionel Messi volgende week beslissen over zijn toekomst. De Argentijn staat in de belangstelling van Al-Hilal en zijn oude liefde Barcelona, waar ze hem met open armen willen ontvangen. Dat laat Xavi doorschemeren in gesprek met Mundo Deportivo. 

Xavi heeft nog veel contact met oud-teamgenoot Messi en weet wat de Paris Saint-Germain-speler van plan is. "Leo beslist volgende week over zijn toekomst. De deuren staan honderd procent open en dat weet hij ook. Niks is veranderd, wij maken nog steeds kans", vertelt Xavi over de mogelijke transfer. De Spaanse oefenmeester twijfelt niet over de inbreng van Messi. "Hij kan nog op hoog niveau verder. Ik weet dat hij ons zal helpen als hij terugkeert, maar we moeten hem een beetje met rust laten. Hij heeft alle recht om te beslissen waar hij heen wil."

PSG-coach Christophe Galtier bevestigde op donderdag dat Messi zou vertrekken uit de Franse hoofdstad. De Argentijnse wereldkampioen werd naast Barcelona meermaals in verband gebracht met een move naar Saudi-Arabië of het Amerikaanse Inter Miami van David Beckham. Zaterdag speelt Messi zijn laatste wedstijd voor de Franse grootmacht. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!