Nieuws

Welke 23 spelers maken deel uit van de selectie van Jong Oranje op het EK 2023?

Welke 23 spelers maken deel uit van de selectie van Jong Oranje op het EK 2023?

24-06-2023 16:05 Laatste update: 17:13

Jong Oranje is met een 0-0 remise tegen de Belgen begonnen aan het EK. Bondscoach Erwin van de Looi maakte afgelopen maandag bekend welke 23 spelers deel uitmaken van de selectie. Welke spelers gaan er allemaal mee? VoetbalNieuws zet ze voor je op een rij.

Ajax is hofleverancier, Feyenoord en Vitesse volgen

Met Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Brian Brobbey is Ajax met drie spelers vertegenwoordigd bij Jong Oranje. Laatstgenoemde viel af in de voorselectie van het grote Oranje en kon er daarom voor kiezen om de komende weken alsnog het Oranje-shirt te dragen, maar dan bij de beloften.

Zowel Feyenoord als Vitesse leveren twee spelers aan de selectie van Van de Looi. Namens de Rotterdammers gaan Quilindschy Hartman en Quinten Timber mee en de Arnhemmers leveren Kjell Scherpen en Million Manhoef aan.

Sepp van den Berg was opgeroepen door Van de Looi om mee te gaan naar Roemenië en Georgië, maar liep vlak voor het toernooi een spierblessure op. Zijn vervanger in de selectie is Shurandy Sambo.

Welke 23 spelers maken deel uit van de selectie van Jong Oranje op het EK 2023?

De definitieve selectie van Jong Oranje

Doelmannen: Jasper Schendelaar (PEC Zwolle), Bart Verbruggen (RSC Anderlecht) en Kjell Scherpen (Vitesse)

Verdedigers: Devyne Rensch (Ajax), Jan-Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion), Ian Maatsen (Burnley FC), Shurandy Sambo (PSV), Milan van Ewijk (SC Heerenveen), Quilindschy Hartman (Feyenoord) en Micky van de Ven (VfL Wolfsburg)

Middenvelders: Kenneth Taylor (Ajax), Sven Mijnans (AZ), Wouter Burger (FC Basel), Ryan Gravenberch (Bayern München), Quinten Timber (Feyenoord), Ludovit Reis (Hamburger SV) en Jurgen Ekkelenkamp (Royal Antwerp FC)

Aanvallers: Brian Brobbey (Ajax), Joshua Zirkzee (Bologna FC), Cryscencio Summerville (Leeds United), Thijs Dallinga (Toulouse FC), Elayis Tavsan (NEC) en Million Manhoef (Vitesse)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!