Transfernieuws

Feyenoord-target Vetlesen door oud-speler omschreven: 'Kan een goede aankoop zijn'

Feyenoord-target Vetlesen door oud-speler omschreven: 'Kan een goede aankoop zijn'

02-06-2023 09:22 Laatste update: 09:24

Hugo Vetlesen zou wel eens een goede aanwinst kunnen zijn voor Feyenoord, denkt Ian Smeulers. De 23-jarige voormalig speler van de Rotterdammers begrijpt goed dat ze bij de Noorse middenvelder zijn uitgekomen, vertelt hij in DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

Donderdag bracht Het Laatste Nieuws dat Feyenoord en Club Brugge een mondeling akkoord zouden hebben bereikt met Vetlesen, die het middenveld van de Rotterdammers moet komen versterken. Smeulers stond als speler van Sandefjord tegenover Vetlesen en weet dan ook een piekfijne beschrijving van de speler te geven.

"Ik heb gelijk even mijn research gedaan bij een ex-teamgenoot van hem. Hoe hij is en ook als persoon, hij was erg over hem te spreken", begint Smeulers bij VP. "Het is een nummer acht of tien. Technisch vaardig, goed aan de bal, veel loopvermogen en hij kon heel goed de ruimtes benutten en daardoor was het moeilijk om hem af te stoppen. Verdedigend vond ik hem met druk zetten heel agressief, maar niet lomp agressief."

Mocht Feyenoord door willen pakken, dan moet er naar verluidt een bedrag van tussen de zes á zeven miljoen euro op tafel komen. Is de stap van FK Bodo Glimt naar Feyenoord niet te groot? "Het zou een goede aankoop kunnen zijn voor Feyenoord. Qua niveau kun je Bodo een beetje vergelijken met AZ. Die stap is niet heel groot, denk ik."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!