Nieuws

'PSV'er gaat niet in op aanbod en wil komende zomer vertrekken uit Eindhoven'

'PSV'er gaat niet in op aanbod en wil komende zomer vertrekken uit Eindhoven'

02-06-2023 08:50 Laatste update: 08:55

De kans is groot dat Érick Gutiérrez PSV komend seizoen niet meer voor PSV speelt. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren willen de Mexicaan graag nog een extra jaar in het Philips Stadion zien spelen, maar de middenvelder zal binnenkort de aanbiedingen afwegen.

Gutiérrez kwam vijf seizoenen geleden naar PSV. Hij is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging in zijn carrière en heeft dit de clubleiding van PSV al laten weten. Ondanks dat hij nog een contract tot 2025 heeft in Eindhoven, lijkt de Mexicaan dus op weg naar de uitgang. Het ED verwacht dat er snel aanbiedingen voor de Mexicaan zullen komen. 

Er zijn onder meer clubs uit zijn vaderland geïnteresseerd in de Mexicaanse international. Toch wil Gutiérrez zelf het liefst zijn carrière voortzetten in Europa. 'Lukt het niet om in een van de Europese competities een club te vinden, dan is Gutiérrez bereid om een terugtocht naar zijn thuisland te maken', schrijft het ED.

Naar verluidt heeft de PSV'er onlangs een gesprek gehad met de bondscoach van Mexico waarin hij te horen heeft gekregen dat hij meer moet spelen om zijn plek in de selectie niet te verliezen. Dit zou een van de redenen kunnen zijn waarom Gutiérrez toch overweegd terug te keren naar zijn vaderland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!