Nieuws

Mislintat over opvolger Heitinga: 'We hebben een lijst, maar die is niet lang'

Mislintat over opvolger Heitinga: 'We hebben een lijst, maar die is niet lang'

02-06-2023 07:20
1

Sven Mislintat besloot donderdagmiddag afscheid te nemen van John Heitinga als hoofdtrainer van Ajax. De directeur voetbalzaken wil een meer ervaren coach voor de groep. De Duitser heeft al een lijstje, maar deze is niet lang.

Mislintat is van mening dat Heitinga voldoende kansen heeft gehad, maar niet goed genoeg heeft gepresteerd. "Als je je vanaf eind januari tot het eind van het seizoen mag laten zien, dan heb je volgens mij een eerlijke kans gehad", vertelt de directeur voetbalzaken van Ajax tegenover het Algemeen Dagblad. "Zeker ook omdat John in die periode veel wedstrijden had waarin hij het tij in ons voordeel had kunnen keren. We begonnen op de vijfde plek en eindigden als derde. De reis als geheel was echter onvoldoende."

Mislintat wil dolgraag dat Heitinga wel betrokken blijft bij de club. Hij weet echter ook dat dit een lastig verhaal zal worden. "Een hoofdtrainer die assistent wordt, ik heb het niet eerder meegemaakt", zegt de Duitser eerlijk. "Dat lijkt me ook niet verstandig, omdat ik in John echt een hoofdtrainer zie."

Ajax zal nu op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. Onder meer de namen van de Noor Kjetil Knutsen en Peter Bosz worden genoemd in de media. Mislintat sprak met de zaakwaarnemer van eerstgenoemde 'over verschillende zaken'. Deze maand moet duidelijk worden wie de opvolger van Heitinga wordt. "We hebben een lijst. Die is niet lang."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!