'Arsenal neemt afscheid van voormalig NAC-verdediger en van Kolasinac'

'Arsenal neemt afscheid van voormalig NAC-verdediger en van Kolasinac'

18 januari - 17:31 Laatste update: 17:33
Premier League 0 Reacties

Arsenal kan binnenkort twee namen van de loonlijst schrappen. Voormalig NAC Breda-verdediger Pablo Marí en linksback Sead Kolasinac staan op punt de Londense grootmacht te verlaten, meldt de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano.

Voor Pablo Marí was al langere tijd dat hij mocht vertrekken op huurbasis wegens gebrek aan uitzicht op speelminuten. De Spaanse verdediger - die in het seizoen 2007/18 voor de Parel van het Zuiden uitkwam - wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Serie A-club Udinese. Bij de Italiaanse club krijgt de mandekker gezelschap van Nederlander Bram Nuytinck, die de aanvoerder van de club is. De medische keuring heeft Marí inmiddels doorstaan, schrijft de transferspecialist.

Marí streek in de zomer van 2020 neer bij The Gunners, die toentertijd zes miljoen euro betaalden aan het Braziliaanse Flamengo om de verdediger aan te trekken. Waar hij in zijn eerste seizoen nog tien keer meedeed in de Premier League, stokte de teller deze jaargang bij slechts twee optredens.

Voor Kolasinac lonkt een fraaie overstap naar Olympique Marseille. De Franse topclub is dicht bij het aantrekken van de Bosnische verdediger. Er is overeenstemming bereikt over de deal en een akkoord over de persoonlijke voorwaarden wordt binnenkort verwacht, verzekert Romano.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie