Nieuws

Zeven spitsen genoemd voor Ajax: 'Wie hem oppikt is winnaar van de transferzomer'

Zeven spitsen genoemd voor Ajax: 'Wie hem oppikt is winnaar van de transferzomer'

01-06-2023 22:15 Laatste update: 23:10

Sven Mislintat gaat komende zomer op zoek naar een spits voor Ajax. De namen van Joshua Zirkzee en Fabio Silva werden afgelopen week al in verband gebracht met de Amsterdammers, maar welke aanvalsleiders zouden nog meer interessant kunnen zijn? In DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur worden mogelijke opties besproken.

Met Zirkzee en Silva heeft Ajax dus al twee mogelijke spitsen in het vizier maar volgens Dennie van Laar, hoofdredacteur van VP, speelde de nieuwe spits van de Amsterdammers het voorbije seizoen in de Premier League. "Ik heb Onuachu al eens genoemd, die schoot alles kapot in België. Hij ging voor achttien miljoen naar Southampton. Nul goals in elf wedstrijden, maar dat zegt niet alles want ook Tadic schoot niet alles kapot daar."

Vervolgens wordt de vergelijking met voormalig Ajax-spits Sébastien Haller getrokken. "Deze jongen heeft alles voor een Ajax-spits, een type Haller. Haller kan misschien iets beter voetballen, maar hij is fysiek sterker. Hij is twee met één. Geef die balletjes maar en dat wordt lachen in de Eredivisie. Als je hem in de spits zet ben je van het gezeik af."

Vervolgens oppert Ruben Winkels, adjunct hoofdredacteur van VP, met Myron Boadu en Joël Piroe, maar ook Thijs Dallinga een aantal Nederlandse opties. "Misschien Dallinga. Van den Boomen kan wellicht een goed woordje doen maar hij is hartstikke duur. Hij heeft fantastische data in de zestien", aldus Winkels, die wordt aangevuld met nog een andere suggestie door Van Laar. "Balogun, de jongen die nu in de Ligue 1 twintig goals heeft gemaakt. Uitgeleend door Arsenal en wordt ook genoemd bij AC Milan. Wie hem oppikt is de winnaar van de transfervrije markt deze zomer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!