Nieuws

Mislintat noemt op welke posities hij Ajax de komende transferzomer wil versterken

Mislintat noemt op welke posities hij Ajax de komende transferzomer wil versterken

01-06-2023 21:29 Laatste update: 21:55
1

Sven Mislintat heeft te kennen gegeven op welke posities hij de selectie van Ajax wil versterken. De Duitse directeur voetbalzaken mikt er op om een centrale verdediger en spits naar Amsterdam te halen. Ook deed hij een boekje open over het mogelijke vertrek van Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Jurriën Timber.

Met Branco van den Boomen strikte Mislintat afgelopen zijn eerste aanwinst bij Ajax. Daar gaat het volgens de bestuurder niet bij blijven. "Als je naar de huidige selectie kijkt, vind ik bijvoorbeeld dat we een rechtsbenige centrale verdediger en spits nodig hebben", begint hij in gesprek met Voetbal International. "Als je puur naar de aantallen kijkt, hebben we die niet. Lorenzo Lucca vertrekt, een alternatief voor Jurriën Timber is er niet. Elke positie moet dubbel bezet zijn, dus in aantallen komen we tekort. En dan hangt het van de markt af wie er blijven."

Na het inkomende transferthema gaat hij in op de uitgaande variant. "Het is duidelijk welke spelers het meest aantrekkelijk zijn voor internationale topclubs. Ik denk dan aan een trio: Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Timber. Alleen hangt het van de markt af wat er gaat gebeuren. Ik weet van interesse van clubs, maar aanbiedingen liggen er nog niet. Concreet is er dus niets. Er zijn gesprekken, maar we moeten afwachten wat er gaat gebeuren. Ik kan je wel vertellen dat het budget dat we te besteden hebben uitstekend is. Daar ben ik heel blij mee”, besluit Mislintat met een positieve noot.

Naast de zoektocht naar de nodige spelers heeft Mislintat nog een uitdaging. Sinds donderdagmiddag heeft Ajax officieel afscheid genomen van John Heitinga als trainer. Die moet worden opgevolgd. De Duitser sprak al met het management van Kjetil Knutsen, trainer van FK Bodo/Glimt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!