Nieuws

KNVB leert van fouten en verplaatst seizoensopener tussen Feyenoord en PSV

KNVB leert van fouten en verplaatst seizoensopener tussen Feyenoord en PSV

01-06-2023 20:31 Laatste update: 20:33

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV wordt eerder gespeeld dan aanvankelijk gepland. De KNVB heeft het duel enkele dagen eerder ingepland om PSV wat meer rust te geven met het oog op de Champions League-voorrondes.

Het duel tussen kampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV zou in eerste instantie op zondag 6 augustus worden gespeeld, maar die datum is door de KNVB herzien. De seizoensopener wordt op vrijdag 4 augustus om 20.00 gespeeld in De Kuip.

Gezien PSV zich heeft geplaatst voor de voorrondes van de Champions League, wordt er op 8 of 9 augustus al gespeeld in het voorportaal. Dat is voor de KNVB reden genoeg om de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal te verplaatsen. Het Nederlandse voetbalorgaan houdt ook in het competitieschema rekening met de wijziging.

Daarmee toont de KNVB aan geleerd te hebben van vorig seizoen. PSV vroeg destijds nadrukkelijk om de wedstrijd op een ander moment te spelen, aangezien de wedstrijd tegen AS Monaco op de planning stond. Daar wisten de Eindhovenaren in een tweeluik mee af te rekenen, waarna het toch mis ging tegen Rangers FC.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!