Nieuws

Slot voelde druk bij Feyenoord: 'Anders ben je die trainer die geen prijzen pakt'

Slot voelde druk bij Feyenoord: 'Anders ben je die trainer die geen prijzen pakt'

01-06-2023 19:18

Het was niet altijd aan hem af te zien, maar Arne Slot voelde de druk aan het eind van het seizoen wel degelijk. De trainer wist kampioen te worden met Feyenoord, maar voelde lang dat Ajax en PSV hem op de hielen zaten.

Feyenoord werd weliswaar met een voorsprong van zeven punten op PSV, maar dat zag er lang niet zo uit. "Op een gegeven moment denk je: als het níet gaat lukken, dan is het de grootste afgang die er te bedenken is", begint Slot in een uitgebreid interview met Feyenoord.  "Misschien wel omdat ik nog nooit een prijs heb gewonnen als trainer. Als je dat doet, dan geeft dat misschien een bepaalde rust. Maar dit jaar móést ik een prijs pakken. Anders zou je opeens 'een trainer zijn die geen prijzen pakt'. Die druk voel je", aldus de oefenmeester.

"Je weet dat het niet elk jaar gebeurt dat Feyenoord kampioen wordt en dat het ongelofelijk veel voor de mensen betekent", vervolgt Slot, die toch wat negatieve spanning voelde. "De spanning veranderde van positief naar negatief. Ik was een van de weinige Nederlanders die lang getwijfeld heeft of we het wel zouden halen. Bijna iedereen zei tegen mij dat we het wel zouden halen."

Slot pakte dus toch een prijs en dat betekent in meerdere opzichten veel voor hem. "Nu heb je wat meer rust voor jezelf. De druk is ook zo groot omdat de hunkering naar het winnen van een prijs bij deze club zo groot is. Omdat het speciaal is. En we hadden een exceptionele transferzomer achter de rug waarin Feyenoord nog nooit zoveel geld had verdiend. Dat bij elkaar opgeteld bij de manier van spelen, maakt het voor mij en elke Feyenoorder heel bijzonder", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!