Nieuws

Mislintat bevestigt Heitinga-nieuws: 'Ajax heeft meer ervaren hoofdtrainer nodig'

Mislintat bevestigt Heitinga-nieuws: 'Ajax heeft meer ervaren hoofdtrainer nodig'

01-06-2023 15:36 Laatste update: 15:40
1

Sven Mislintat heeft tekst en uitleg gegeven over de beslissing om niet verder te gaan met John Heitinga als hoofdtrainer. De technisch directeur is het clubicoon dankbaar, maar is tot de conclusie gekomen dat Ajax een meer ervaren oefenmeester nodig heeft.

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Heitinga komend seizoen niet als hoofdtrainer voor de groep zal staan bij Ajax. "Ik heb het John vanmiddag verteld", vertelt Mislintat op de clubsite van Ajax. "Op persoonlijk vlak was dit een moeilijke beslissing en het was niet makkelijk om het hem te vertellen. John stapte aan boord om de club te helpen in een moeilijke tijd, en dat deed hij vol toewijding. Daar zijn we hem zeer dankbaar voor. Het was een moeilijke periode, Ajax stond op de vijfde plaats en eindigde op de derde plaats."

"Hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd en wij willen graag een rol spelen in zijn ontwikkeling en hem bij de club behouden. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat Ajax een meer ervaren hoofdtrainer nodig heeft. In de fase waarin we nu zitten en om de prestaties van Ajax te verbeteren, is dat van groot belang", aldus de Duitser.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!