Nieuws

Feyenoord bereikt overeenkomst en gaat minstens tot 2026 door in De Kuip

Feyenoord bereikt overeenkomst en gaat minstens tot 2026 door in De Kuip

01-06-2023 14:38

Feyenoord gaat voorlopig door met Stadion Feijenoord. De twee partijen hebben donderdag een contractverlenging tot 2026 afgesloten, weet Rijnmond te melden.

Feyenoord en Stadion Feijenoord, het stadion beter bekend als De Kuip, gaan op dezelfde voet verder. Het nieuwe contract kent dezelfde voorwaarden als het vorige contract. De gesprekken tussen beide partijen duurden langer dan aanvankelijk gedacht, aangezien Stadion Feijenoord met de nodige problemen kampt.

De stadioneigenaar kent een langlopende lening bij het Amerikaanse Goldman & Sachs en moet deze zien te financieren. Ook moet het nodige onderhoud worden gepleegd. Vanwege de financiële problemen werd lange tijd gedacht dat de huur omhoog zou gaan voor Feyenoord, maar dit is niet het geval.

Het contract zou aanvankelijk op 30 juni aflopen, maar wordt nu met drie jaar verlengd. Feyenoord speelt sinds 1994 in het vernieuwde stadion. Destijds werd de opening door koning Willem-Alexander verricht. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!