Transfernieuws

AZ promoveert oud-speler tot assistent van Jansen met speciale rol

AZ promoveert oud-speler tot assistent van Jansen met speciale rol

01-06-2023 13:23

AZ heeft Maarten Martens met ingang van volgend seizoen gepromoveerd tot assistent-trainer van het eerste elftal. De oud-speler wordt beloond na een goede periode bij Jong AZ. 

Martens was de afgelopen twee jaar hoofdtrainer van Jong AZ en gooide hoge ogen met zijn talenten. In Alkmaar gaat de 38-jarige oud-speler verder als assistent van Pascal Jansen, met een speciale rol als transitiecoach. Martens krijgt onder meer de taak ervoor te zorgen dat talenten goed voorbereid de stap richting AZ 1 kunnen maken. 

De Belg is blij met zijn promotie en kan niet wachten om aan de slag te gaan. "Ik ga zelf veel opsteken van de andere trainers en een meerwaarde proberen te zijn voor hen en de spelersgroep. Ik wil altijd blijven bijleren. Daarnaast zal ik meerdere trainingen uitzetten en een rol vervullen in het analyseren van Europese tegenstanders", zegt de oud-aanvaller op de clubsite. 

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met de gang van zaken. "Maarten is een toegevoegde waarde met al zijn ervaring als speler en trainer. Met die achtergrond kan hij ook van belang zijn voor de individuele coaching van spelers. Hier werd al aandacht aan besteed, maar een extra iemand in de staf is een plus."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!