Nieuws

Fan die klap van Berghuis kreeg, spreekt zich uit: 'Wel provocerend, geen racisme'

Fan die klap van Berghuis kreeg, spreekt zich uit: 'Wel provocerend, geen racisme'

01-06-2023 13:12 Laatste update: 14:11
8

De fan die in Enschede een klap van Steven Berghuis kreeg, zou niet racistische spreuken hebben geuit. De desbetreffende supporter heeft contact gehad met FC Twente over het incident.

TC/Tubantia meldt dat Twente de fan gesproken heeft en dat er sprake was van 'provocerende teksten', maar dat er niets met racistische aard is geroepen. Ajax verloor zaterdag met 3-1 van FC Twente en op de terugweg verloor Berhuis zijn zelfbeheersing. Op videobeelden was te zien hoe de middenvelder annex aanvaller uithaalde naar een fan op weg naar de spelersbus. 

Berghuis bood na het incident zijn excuses aan en werd door Ajax beboet, waarna de club in gesprek ging met de speler. FC Twente keurt de actie van beide partijen ten strengte af. 'Dit betreft zowel het roepen van de tekst als de reactie van Berghuis. FC Twente hoopt dat spelers na afloop van een wedstrijd normaal handtekeningen kunnen uitdelen', laat de club weten in een statement. 

Een dag na het incident onthulde bondscoach Ronald Koeman de definitieve selectie van Oranje en daarin viel Berghuis af. Het is onduidelijk of het incident heeft meegespeeld in de keuze van de bondscoach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!