Exclusive

Wie is Hugo Vetlesen? De Noor die niet voor Feyenoord maar Club Brugge kiest

Wie is Hugo Vetlesen? De Noor die niet voor Feyenoord maar Club Brugge kiest

13-06-2023 09:43 Laatste update: 09:41
2

Hugo Vetlesen wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord, maar gaat naar alle waarschijnlijkheid tekenen bij Club Brugge. Wie is deze Noor van FK Bodø/Glimt, die wordt gezien als de opvolger van Orkun Kökcü? VoetbalNieuws geeft meer informatie.

Hugo Vegard Vetlesen werd geboren op 29 februari 2000 in Braine-l’Alleud, België. Vetlesen is de zoon van Johan Vetlesen, die ook aardig kon voetballen en eenmaal uitkwam voor Noorwegen O21 en driemaal voor O19. Samen met zijn vader en zijn Franse moeder woonde Vetlesen vier jaar in België, waarna hij naar Noorwegen verhuisde.

Carrière

De Noorse middenvelder genoot zijn jeugdopleiding bij Stabaek, dat uitkomt in de Eliteserien, de hoogste divisie van Noorwegen. Op 2 april 2017 maakte Vetlesen op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor Stabaek in die competitie. Vanaf dat moment maakt de middenvelder ook vast deel uit van het eerste elftal. Uiteindelijk kwam Vetlesen tot 105 duels voor Stabaek, waarin hij zes keer scoorde en veertien assists gaf.

Op 5 oktober 2020 maakte Vetlesen voor 500.000 euro de overstap naar zijn huidige club FK Bodø/Glimt. Daar groeide de 1,74 meter lange spelverdeler onder trainer Kjetil Knutsen uit tot de speler die hij nu is. Bij de Noorse topploeg werd Vetlesen onder meer tweemaal kampioen. Ook deed hij ervaring op in de voorronde van de Champions League, de Europa League en de Conference League. Zo viel Vetlesen onder meer in bij de 6-1 zege van Bodø/Glimt op AS Roma. Tegen AZ (UCL) en PSV (EL) stond hij alle vier de duels in de basis.

Bij Bodø/Glimt groeide Vetlesen sinds zijn komst geleidelijk aan tot een basisspeler en inmiddels vedette. De Noor kwam al 117 keer uit voor de stuntploeg, scoorde daarin 31 keer en gaf 35 assists.

Nationale ploeg

Vetlesen speelde negen keer voor Noorwegen O18, zeven keer voor Noorwegen O19, vier keer voor Noorwegen O20 en twaalf keer voor de O21, waarna de middenvelder op 20 november 2022 een hoogtepunt kende. De rechtspoot mocht zich voor het eerst melden bij het nationale elftal en debuteerde tegen Finland (1-1) in een oefeninterland. Dat is tot nu toe het enige interland dat Vetlesen speelde, maar er zullen er ongetwijfeld meer volgen.

Type speler

De spelverdeler staat bekend als een complete middenvelder. Zijn favoriete been is rechts en hij is technisch goed onderlegd. Daarnaast is Vetlesen ook krachtig en doortastend. Ook beschikt de Noors international over een goed schot en sterke infiltraties, terwijl hij ook vaak de standaard situaties bij Bodø/Glimt voor zijn rekening neemt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!