Nieuws

Wanneer is de loting in de Conference League voor AZ en FC Twente?

Wanneer is de loting in de Conference League voor AZ en FC Twente?

01-06-2023 10:00 Laatste update: 24-07-2023 08:23

AZ mag zich als nummer vier van de Eredivisie komend seizoen melden in de derde voorronde van de Conference League. FC Twente stroomt binnen in de tweede voorronde van het toernooi. Wanneer worden de lotingen verricht voor het derde toernooi van Europa? VoetbalNieuws vertelt het je. 

FC Twente: 21 juni

De winnaar van de play-offs mag zich melden in de tweede voorronde van de Conference League. De loting voor deze voorronde vindt op 21 juni plaats. De tweede voorronde van het toernooi wordt 27 juli en 3 augustus afgewerkt. De winnaars van de tweede voorronde stromen door naar de derde voorronde, waar ook AZ zal beginnen. 

AZ: 24 juli

AZ mag de tweede voorronde overslaan en krijgt op 24 juli te horen wie de tegenstander is in de derde voorronde. De derde voorronde wordt op 10 en 17 augustus afgewerkt. Wanneer AZ deze ronde overleeft, wacht de laatste play-off. De loting van de play-off vindt op 7 augustus plaats en wordt op 24 en 31 augustus gespeeld.

Wanneer AZ en de winnaar van de play-offs in de Eredivisie alle rondes overleven, wacht de laatste loting op 1 september. Op die datum weten alle clubs in welke groepsfase zij met welke teams zitten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!